In het Nextcloud expertisecentrum vind je nieuws, informatie en tips & tricks

Agenda en Contacten

Je kunt je agenda en je contactpersonen in Nextcloud beheren. Op die manier heb je de gegevens altijd bij de hand én heb je die privacygevoelige gegevens in je eigen cloud opgeslagen.

Meerdere agenda's

Je kunt in Nextcloud meerdere agenda‘s aanmaken. Bij iedere agenda kun je instellen wie die agenda kan bekijken of bewerken. Je kunt ervoor kiezen om de agenda te delen met een groep gebruikers of een individuele gebruiker. Stel je niets in, dan kun jij als enige bij de agenda.

Agenda's bijhouden en delen

Importeren en exporteren

Wil je met je bestaande agenda overstappen naar Nextcloud? Met de agenda app kun je jouw bestaande agenda importeren. Je kunt agenda‘s ook altijd exporteren als je dat wilt.

Overzicht houden in je contacten

Je houdt overzicht in je contactpersonen door het aanmaken van adresboeken en groepen. Ieder contact kun je toevoegen aan zowel een adresboek als een groep. Je kunt zo bijvoorbeeld privé en zakelijke contacten van elkaar scheiden.

Wil je agenda en contacten eenvoudig online beheren?

Geïntereseerd om de opties te bespreken van Nextcloud? Datacave helpt je graag!

Vraag gratis demo aan Vragen? Zoek contact!

Agenda's en contacten delen

Een agenda of adresboek kun je delen met een andere gebruiker of met een groep van gebruikers. Stel je werkt samen met een team voor een klant met veel contactpersonen. Je kunt dan een adresboek aanmaken van die klant en dat adresboek delen met je volledige team.

Op je telefoon en op je pc

Je kunt je agenda en je contacten op verschillende apparaten gebruiken. Zowel met je iPhone als Android toestel kun je verbinden met Nextcloud. De agenda en contacten heb je dan beschikbaar op je telefoon. Nieuwe afspraken of contacten en wijzigingen worden uitgewisseld met Nextcloud zodat je overal beschikt over al je gegevens.

Werk je op je computer veel met een agenda of contacten vanuit een programma zoals Outlook of Thunderbird? Geen probleem, die kun je ook verbinden met Nextcloud. Zo blijf je ook daar helemaal up-to-date.

Integratie met Nextcloud

Op veel plekken in Nextcloud zie je dat verschillende apps met elkaar samenwerken. Agenda en contacten zijn daar een voorbeeld van.
Zo kun je bijvoorbeeld de takenlijst of acties uit Deck in je Agenda weergeven. Je hebt dan de acties die je moet uitvoeren bij je afspraken in je agenda staan. Zo kun je bij het plannen van een afspraak gemakkelijker rekening houden met deadlines van openstaande acties.
Je contacten komen automatisch naar voren bij het versturen van een e-mail vanuit de Mail app én bij het delen van een bestand. Als je een naam begint te typen worden suggesties getoond van e-mailadressen uit je contactenlijst.