In het Nextcloud expertisecentrum vind je nieuws, informatie en tips & tricks

Notities

Voor het vastleggen van notities heeft Nextcloud ook een app. Deze app geeft je de mogelijkheid om gemakkelijk notities te maken. Dat kan een korte vluchtige notitie zijn, een todo lijst of bijvoorbeeld aantekeningen van een bespreking.
Notities gebruik je via de webbrowser of via apps voor Android toestellen, iPhone of iPad.

Schrijven van notities

De notities app heeft een eenvoudige indeling. Vooral als je niet te veel opmaak nodig hebt is de app heel handig in gebruik. De app heeft geen balk voor het opmaken van tekst, zoals de tekstverwerker in office pakketten.

Je hebt wel de mogelijkheid om eenvoudige opmaak toe te voegen aan de tekst. Denk bijvoorbeeld aan vet of schuin gedrukt, een opsomming, aanvinkvakjes of verschillende tekstgroottes. Voor notities zijn dat soort functies meestal ruim voldoende.

Een notitie kun je hernoemen en natuurlijk ook weer verwijderen als dat nodig is.

Ben je op zoek naar een manier om online notities vast te leggen?

Geïntereseerd om de opties te bespreken van Nextcloud? Datacave helpt je graag!

Vraag gratis demo aan Vragen? Zoek contact!

Categorieën en favorieten

Als je veel notities hebt gemaakt is het de uitdaging om te zorgen dat je overzicht houdt. Bovenaan de lijst staat de notitie die het laatst aangepast is.

Je kunt notities indelen in categorieën en zo snel filteren op notities uit een bepaalde categorie. Een andere manier om notities snel bij de hand te hebben, is door ze te markeren als favoriet. Je favoriete notities staan in een apart overzicht boven de lijst met de andere notities.

Met de Notities app heb je op een gemakkelijke én overzichtelijke manier al je notities in Nextcloud staan.