In het Nextcloud expertisecentrum vind je nieuws, informatie en tips & tricks

Online office

Wordperfect en Microsoft Office, wie is er niet groot mee geworden? Maar er zijn tegenwoordig meer smaken tekstverwerkers en officeprogramma‘s. OnlyOffice en Collabora - de online versie van LibreOffice - zijn twee voorbeelden van gratis Office pakketten. Deze pakketten bestaan minimaal uit 3 programma’s, namelijk een tekstverwerker, spreadsheet en presentatie-programma.

Office als online software

De meeste Office pakketten bieden tegenwoordig ook een online versie aan. Daarmee kun je via elke webbrowser je documenten openen en bewerken. Een programma dat geïnstalleerd is op je eigen pc of laptop werkt altijd wat sneller, maar als je veel onderweg bent of om een andere reden graag online werkt is het heel handig om via de webbrowser je documenten te kunnen bekijken en bewerken.

Wil je online aan je office documenten werken?

Geïntereseerd om de opties te bespreken van Nextcloud? Datacave helpt je graag!

Vraag gratis demo aan Vragen? Zoek contact!

Samenwerken in één document

Een ander voordeel van een online office-pakket is dat je samen aan documenten kunt werken. Je werkt daarbij allebei tegelijk in hetzelfde document én ziet van elkaar wat je aan het doen bent. Zo kun je snel reageren op elkaars werk en zelfs direct aanpassen. Vele handen maken licht werk en dat geldt ook voor het maken van een document.

Keuzemogelijkheden

Eén van de belangrijkste voordelen van Nextcloud is dat je zelf keuzes hebt. Dat merk je ook bij de online office pakketten. Je kunt kiezen uit verschillende office pakketten. In eerste instantie waren OnlyOffice en Collabora de twee pakketten waar je uit kon kiezen. Sinds kort zijn Microsoft Office Online Server (Microsoft Office) en Hancom Office toegevoegd.

Zo kun je zelf het favoriete office pakket kiezen in combinatie met Nextcloud.

Online én offline

Alle office pakketten hebben de mogelijkheid om een document in Nextcloud op te slaan in verschillende formaten. Je kunt je document natuurlijk ook direct downloaden. Zo heb je alle mogelijkheden om zowel volledig online te werken als ook offline. Daarvoor installeer je dan de desktop versie van het betreffende office pakket.