In het Nextcloud expertisecentrum vind je nieuws, informatie en tips & tricks

Over Nextcloud

Nextcloud is een erg veelzijdige cloud omgeving. Standaard worden veel verschillende functies meegeleverd met Nextcloud. Dankzij deze functies kun je op een efficiente manier online met anderen samenwerken. Nextcloud wordt niet voor niets omschreven als Online Collaboration platform, oftewel Online Samenwerkingsplatform.

Ben je op zoek naar veilige bestandsopslag en online samenwerken?

Geïntereseerd om de opties te bespreken van Nextcloud? Datacave helpt je graag!

Vraag gratis demo aan Vragen? Zoek contact!

Tegenwoordig werken we veel online. Steeds vaker komt het voor dat je via je webbrowser gebruik maakt van programma's bij het uitvoeren van je werk. Het is dan niet meer nodig om het programma lokaal op je computer te installeren. Online werken betekent ook een andere manier van werken. Je bent veel meer afhankelijk van een internet verbinding dan wanneer je lokaal op je computer werkt.

Het is niet zo dat je verplicht bent om online te gaan werken met Nextcloud. Je kunt ook gewoon offline op je lokale computer blijven werken. Als je al het mogelijke uit Nextcloud wilt halen raad ik wel aan om zo veel mogelijk online te gaan werken. Dan heb je namelijk alle functies van Nextcloud tot je beschikking.

Ben je nog niet bekend met Nextcloud, lees dan welke mogelijkheden Nextcloud je biedt.