In het Nextcloud expertisecentrum vind je nieuws, informatie en tips & tricks

Papierloos werken

Realtime samenwerken en dus tegelijkertijd samen met collega’s of klanten veilig online in documenten werken met Nextcloud. Werken zonder papier is efficiënt, overzichtelijk, toegankelijk en duurzaam. Hoe slim is dat? Uit onderzoek blijkt dat werkgevers de voordelen papierloos werken steeds meer waarderen: documenten zijn namelijk makkelijk te bewaren en te delen voor iedereen.

Online en offline samenwerken

Nextcloud maakt het mogelijk om papierloos en samen met anderen, zowel online als offline aan het werk te gaan in de cloud. Dit betekent dat het office-pakket waarin je werkzaam bent, zowel in een online webbrowser als offline op een lokaal geïnstalleerde device beschikbaar is. Als office-pakket kun je kiezen voor Only Office en Collabora Office, maar ook MS Office Online, waarmee je met Word Online, Powerpoint Online en Excel Online kunt werken. Bij al deze office-pakketten staat veiligheid en privacy voorop, waardoor je veilig en op een privé server aan de slag kunt. Met wie ga jij papierloos aan het werk? Alleen jijzelf bepaalt wie er toegang heeft tot de door jou geselecteerde documenten in de office-pakketten.

Nextcloud Files - Papierloos werken

Minder materiaal, meer kwaliteit

Papierloos werken met Nextcloud betekent minder materiaal en meer kwaliteit. Bovendien is papierloos werken ook enorm duurzaam. Door met Nextcloud samen in de cloud aan het werk te gaan, bespaar je namelijk automatisch veel materiaal, zoals bijvoorbeeld kasten, ordners, pennen en papier. Daarnaast verlies je alle documenten niet uit het oog, want Nextcloud is ook meteen jouw eigen archief. Fysieke opslag is verleden tijd.

Overzichtelijk aan het werk

Vind je het lastig om online een duidelijk overzicht te houden? Samen met Nextcloud in de cloud aan het werk zijn, betekent dat alle documenten in een logische structuur en op een overzichtelijke en veilige plek zijn opgeslagen. Documenten zijn op het platform van Nextcloud makkelijk vindbaar voor elke medewerker en voor iedere klant. Alles is simpelweg vindbaar voor iedereen die toegang heeft tot een document.

Overal en altijd toegankelijk

Nextcloud is toegankelijk vanaf meerdere en verschillende digitale devices. Of je nu op kantoor bent, onderweg in de auto of de trein, of als je gewoon thuis aan het werk bent: met Nextcloud heb je altijd, overal en vanaf elk apparaat toegang tot jouw documenten.

Elke onderneming streeft naar een zo hoog mogelijke graad van efficiënt digitaal samenwerken. In de cloud samenwerken met Nextcloud stimuleert de productiviteit van medewerkers. Doorgevoerde aanpassingen, opmerkingen/aantekeningen en vragen zijn direct zichtbaar voor iedereen die toegang heeft tot het betreffende document in de cloud. Hierdoor is de laatste - en dus meest recente versie van een document altijd beschikbaar. Maak kennis met een compleet nieuwe dimensie van samenwerken.

Meer informatie?

Geïntereseerd om de opties te bespreken van Nextcloud? Alexander helpt je graag!

Vraag gratis demo aan Bekijk Nextcloud Expertisecentrum