In het Nextcloud expertisecentrum vind je nieuws, informatie en tips & tricks

Alle bestanden op één plek

Al je bestanden op één plek, wel zo handig. Doordat je bestanden op één plek staan kun je namelijk structuur aanbrengen in de opslag. Zo weet je altijd gemakkelijk al je bestanden weer terug te vinden. Kun je toch even iets niet vinden, dan gebruik je eenvoudig de zoekfunctie. Door alle bestanden op één plek op te slaan, heb je overzicht!

Nextcloud - Online samenwerken

Samenwerken op je digitale werkplek

Je kunt gemakkelijk extra informatie aan je bestanden toevoegen. Werk je bijvoorbeeld veel samen met anderen dan kunnen zij opmerkingen toevoegen bij je document. Wil je met elkaar in discussie of gesprek over een bestand? Maak dan een chat aan.

De chatfunctie Talk is gekoppeld aan het specifieke bestand. Niet iedereen hoeft tegelijk aanwezig te zijn in de chat. Iedereen kan op een zelf gekozen moment reageren. Zo kun je digitaal met elkaar overleggen en samen de puntjes op de i zetten.

Wil je intensiever online samenwerken?

Geïntereseerd om de opties te bespreken van Nextcloud? Datacave helpt je graag!

Vraag gratis demo aan Vragen? Zoek contact!

Zoek eenvoudig op tags

Vind je het lastig om bestanden terug te vinden via de bestandsnaam? Voeg dan tags toe. Tags zijn korte trefwoorden waar je eenvoudig op kunt zoeken en filteren. Je kunt de tags zowel handmatig als geautomatiseerd toevoegen.

Een tag toevoegen aan bestanden in Nextcloud

Favorieten en recent gebruikt

Gebruik je bepaalde documenten vaak, markeer ze dan als favoriet. Deze bestanden komen dan bovenaan je overzicht te staan. Je kunt alle favoriete bestanden en mappen snel terugvinden in één overzicht.

Nextcloud houdt automatisch voor je bij welke bestanden het laatst gewijzigd zijn en een kleine selectie staat altijd bovenaan in beeld. Als je een grotere lijst wilt, kijk je in het overzicht van recent gewijzigde bestanden.

Delen en overzicht

Nextcloud biedt enorm veel mogelijkheden om bestanden of mappen snel en gemakkelijk te delen met anderen. Zowel intern met je collega’s en teamleden als extern met een klant of leverancier. Je kunt daarbij zelf de rechten instellen. Bepaal daarmee of de persoon met wie je het deelt alleen mag lezen of ook mag bewerken en documenten kan uploaden of verwijderen.

Je kunt het delen met een gebruiker binnen Nextcloud of via een link met personen buiten je cloud.

De deellink kun je nóg veiliger maken door een wachtwoord in te stellen. Bij het openen van de link word je dan gevraagd om dat wachtwoord in te vullen. Je kunt ook een vervaldatum toevoegen aan de link. Na deze datum is de link niet meer geldig. Als je het delen wilt stoppen dan verwijder je de deellink.

Heb je zoveel gedeeld dat je het overzicht kwijt begint te raken? Kijk dan in het overzicht met gedeelde bestanden. Dat geeft je vlot weer inzicht in welke bestanden je gedeeld hebt, met wie en sinds wanneer ze gedeeld zijn.

Overzicht van gedeelde bestanden