In het Nextcloud expertisecentrum vind je nieuws, informatie en tips & tricks

Talk - chat en bel

Talk zorgt ervoor dat je binnen Nextcloud kunt chatten en videobellen. Het werkt binnen alle onderdelen van Nextcloud waardoor je de chat- en videobelfunctie altijd bij de hand hebt. Zo kun je gemakkelijk met iemand overleggen.

Chatten en videobellen

Talk gebruik je om te chatten en videobellen met de mensen waarmee je samenwerkt. Je kunt contact hebben met 1 persoon, maar ook met hele groepen. Ook mensen zonder account kunnen meedoen met het gesprek. Je kunt ze gemakkelijk toegang tot het gesprek geven met een link. Als je wilt kun je die link beveiligen met een wachtwoord.

Chatten en videobellen met Talk, handig in gebruik

Handig in gebruik

Talk heeft allerlei handige functies. Tijdens het videobellen kun je bijvoorbeeld virtueel je hand opsteken om aan te geven dat je iets wilt zeggen. Bijlagen kun je eenvoudig delen in de chat. Je kunt zelf aangeven waar die bijlagen in Nextcloud worden opgeslagen. De bijlagen komen dan netjes tussen de andere documenten te staan in je cloud.

Je kunt een gesprek ook als favoriet markeren. Het komt dan bovenaan je lijst met gesprekken te staan. Als je wilt, kun je instellen dat je een melding krijgt bij een nieuw bericht.

Je kunt Talk gebruiken via de webbrowser en er is een app voor de mobiele telefoon of tablet.

Samenwerken aan documenten

Via Talk kun je ook met iemand samenwerken aan een office-document. Terwijl je samen in het document werkt, staat Talk open waardoor je gemakkelijk met elkaar kunt overleggen.

Je kunt op dezelfde manier samenwerken in bijvoorbeeld een whiteboard of een eenvoudig tekstbestand. Je kunt zelfs een video bekijken, terwijl je onderling contact hebt via Talk.

Ben je op zoek naar mogelijkheden voor videobellen en online chat?

Geïntereseerd om de opties te bespreken van Nextcloud? Datacave helpt je graag!

Vraag gratis demo aan Vragen? Zoek contact!

Integratie met andere software

Je kunt Talk ook koppelen aan andere chatprogramma‘s, zoals Microsoft Teams of Slack. Je kunt zo zelfs chatten met mensen die zelf geen Talk gebruiken. Dat werkt zo.

Jij typt je bericht via Talk in de chatgroep. Het bericht wordt doorgestuurd naar iemand die Microsoft Teams gebruikt. Diegene kan erop reageren vanuit Microsoft Teams en jij ontvangt de reactie in Talk.

Zo kun je met elkaar contact hebben en tegelijk beide blijven werken zoals je gewend bent.

Privacy en veiligheid

In tegenstelling tot veel andere clouddiensten zijn privacy en veiligheid het uitgangspunt bij Nextcloud. Alle berichten en gesprekken blijven binnen je eigen cloud. De meta data komt daardoor ook niet in handen van anderen.

Meta data zijn gegevens als datum en tijd wanneer je contact hebt gehad en met wie je hebt gesproken. Meta data geeft extra informatie over je activiteiten.

Alle berichten worden bij het versturen versleuteld, zodat ze onderweg óók beveiligd zijn.